Voimaa ja palautumista luonnosta

Metsäretkelle

Loppukesä ja syksy on ihanaa aikaa, kun metsä on täynnä herkullisia ja terveellisiä aarteita. Pakastin alkaa täyttyä omin käsin poimituista mustikoista, metsävadelmista ja kanttarelleista. Olemme onnekkaita, että Suomessa luonnon puhtauden ja jokamiehen oikeuksien vuoksi tämä keräily on mahdollista meille kaikille.  
Metsäkäynti on todellista itsehoitoa ja sairauksien ennaltaehkäisyä. Metsään saapumisen jälkeen jo viidessä minuutissa mieliala kohenee ja 20 minuutissa verenpaine laskee. Saasteiden ja melun puuttuminen rauhoittavat mieltä ja stressi vähenee. Myös liikunta on monipuolista ja tasapainoa kehittävää, kun sammalikossa kulkee kiviä, kaatuneita puita ja juurakoita kiertäen tai yli hyppien. 
Metsä
Sudenkuoppana metsässä kulkemisessa on suorittaminen, joka näin marjastus- ja sienestysaikaan saattaa seurata myös sinne asti. Myös vaellusreissu voi helposti vaihtua parhaiden Instagram-kuvien metsästämiseen ja itse luonnosta ja hetkestä nauttiminen voi unohtua. Metsälenkilläkin kannattaa välillä pysähtyä kauniille paikalle hengittelemään ja rentoutumaan ja riisua kuulokkeet pois päästä.  
Meillä Suomessa asuvilla on jokaisella jonkinlainen yhteys luontoon. Omaa luontoyhteyttä vahvistamalla vahvistaa samalla myös omaa luontoaan ja yhteyttä ympäröivään luontoon ja näin ollen myös toisiin ihmisiin. Tässä pari luontoyhteysharjoitusta, joita voit kokeilla seuraavalla kerralla metsässä kulkiessasi. 
Aistikävely 
Lähde kävelemään metsässä vain yhteen aistiin kerralla keskittyen. Voit valita aistien järjestyksen itse. Tuntoaistin kohdalla tunnustele puita, sammalta ja kiviä, mikä pinta tuntuu mukavimmalta? Kun olet kulkenut muutaman minuutin vaihda aistia. Keskity kuuntelemaan mitä ääniä kuulet. Mitä hajuja haistat metsässä ja mitä näet? Kun lopuksi otat taas kaikki aistit käyttöön on tunne voimallinen ja aistit metsän elämää aivan erilailla kuin ennen harjoitusta. 
Metsämandala 
Kerää metsässä maahan pudonneita lehtiä, keppejä, käpyjä, marjoja, kukkia ym.. Hahmottele luonnonantimista kuvio ja päästä luovuutesi valloilleen. Saatat tuntea lapsenomaista iloa touhutessasi 😊. Voit lopuksi kuvata mandalan muistoksi ja katsella kuvaa, kun tarvitset piristystä. 
Metsämandala
Mukavia metsäretkiä Sinulle!  
Toivottaa Ilona, 
Rentoutuskauppias ja luontoyhteysohjaaja