Tietosuojaseloste ja evästeet

REKISTERISELOSTE

1. Rekisterinpitäjä

Rentoutuskauppa.fi Oy
Y-tunnus 3265260-1
Osoite:
Keskuskuja 3 A 10
14200 Turenki

Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa

Rentoutuskauppa.fi Oy
Keskuskuja 3 A 10
14200 Turenki
info@rentoutuskauppa.fi

2. Rekisteröidyt

Asiakasrekisteriin kuuluvat tuotteita tilanneet asiakkaat, huilikirjeen tilanneet asiakkaat ja Rentoutuskauppa.fi-verkkokauppaan oman asiakastilin luoneet asiakkaat.

3. Henkilötietojen käyttötarkoitus

Rentoutuskauppa.fi:n asiakasrekisteri on perustettu Rentoutuskauppa.fi:n asiakastietojen käsittelemiseksi ja hoitamiseksi ja tilausten sekä tilaushistorian arkistoimiseksi. Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen ja tilauksen yhteydessä muodostuneen asiakassuhteen perusteella ja suostumuksen esim. huilikirjeen tilaamisen perusteella.

Henkilötietojen käsittelyn ja rekisterin käyttötarkoitus

Henkilötietoja käsitellään asiakassuhteen hoitamiseen. Esimerkiksi tilausten käsittelemiseen ja asiakasviestintään.

4. Rekisteriin tallennettavat henkilötiedot

Asiakasrekisteri sisältää seuraavat tiedot:

Yhteystiedot
  • nimi
  • osoite
  • sähköposti
  • puhelinnumero
Asiakastiedot
  • tiedot ostetuista tuotteista ja maksutapa

Kun vierailet verkkokaupassamme käsittelemme sinusta seuraavia asioita: IP-osoite , käyttöjärjestelmä ja laitetyyppi, verkkokaupasta etsimäsi tuotteet sekä sivuhistoria verkkokaupan sisällä. Tämä sivusto luo henkilökohtaisia asiakasprofiileja perustuen sinusta kerättyyn dataan eri datapisteissä ja -kategorioissa, esimerkiksi selailuhistoriasta yhdistettynä ostoihisi ja itse antamiisi tietoihin (esim. lempibrändisi ja -tuotteesi). Yhdistämme ja analysoimme dataa parantaaksemme kokemustasi tällä sivustolla ja räätälöidäksemme personoituja tarjouksia ja palveluita sekä määritelläksemme yhteydenpitotiheyden.

5. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen info@rentoutuskauppa.fi

Tarkastusoikeus

  • Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot.
Oikeus tietojen oikaisemiseen
  • Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.
Vastustamisoikeus
  • Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.
Suoramarkkinointikielto
  • Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

Poisto-oikeus

  • Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa.
  • On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

Suostumuksen peruuttaminen

  • Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim. asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen. 

Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle

  • Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus

  • Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.
  • Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot: www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Asiakastiedot saadaan säännönmukaisesti: esim. asiakkaalta itseltään asiakassuhteen syntyessä tuotteita tilaamalla, asiakkaalta itseltään rekisteröidyn asiakastilin luomisen yhteydessä ja asiakkaalta itseltään huilikirjeen tilaamisen kautta

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Tietoja ei luovuteta markkinointitarkoituksiin Rentoutuskauppa.fi Oy:n ulkopuolelle.

8. Käsittelyn kesto

Henkilötietoja käsitellään pääsääntöisesti niin kauan, kuin asiakkuus on voimassa. Markkinointilistaltamme rekisteröity pääsee poistumaan itse jokaisessa lähettämässämme markkinointisähköpostissamme olevan linkin kautta.

9. Henkilötietojen käsittelijät

Rekisterinpitäjä ja tämän työntekijät käsittelevät henkilötietoja. Voimme myös ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn osittain kolmannelle osapuolelle, jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että henkilötietoja käsitellään voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja muutoin asianmukaisesti.

10. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

EVÄSTEET

Kun käyt tällä sivustolla, tietokoneellesi tallennetaan evästeitä. Ne ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat selaimeesi tunnistamaan toistuvia vierailuja verkkosivustoilla. Henkilökohtaista informaatiota ei tallenneta evästeidemme avulla

Lähes kaikki verkkosivustot käyttävät evästeitä. Koneesi tallentaa niitä auttaakseen sinua: niiden avulla voidaan analysoida, kuinka sivuja käytetään ja kuinka käyttökokemusta voidaan parantaa. Monissa tapauksissa evästeiden hyväksyminen voi myös olla tarpeen, jotta tiettyjä toimintoja verkkosivulla voidaan suorittaa.

Evästeihin tallennettu informaatio liikkuu selaimesi ja verkkopalvelimen välillä, ja sisältää tietoa käyttäjän asetuksista, kirjautumistiedoista ja kuinka verkkosivustoa käytetään.

Mihin evästeitä käytetään tällä sivustolla?

Selailu

Keräämme tietoa kaikista käynneistä tällä sivustolla. Tietoa käytetään käyttäjäkokemuksen parantamiseen, eri elementtien käytön arvioimiseen ja markkinoinnin tukemiseen.

Selailu voi laukaista automaattisen sähköpostin lähetyksen

Tämä sivusto kerää tietoa selailukäyttäytymisestäsi (esim. tuotekategoriat, brändit, katsomasi tuotteet) parantaakseen viestintäänsä sinulle tärkeistä tuotteista ja tarjouksista. Esimerkiksi ostoskoriin keräämäsi tuotteet voivat laukaista automaattisen muistutussähköpostin lähetyksen, mikäli et ole saattanut ostotapahtumaasi loppuun. Jollet halua vastaanottaa tällaisia viestejä, voit peruuttaa niiden tilauksen sähköpostin lopusta löytyvän linkin kautta.

Automaattinen sisäänkirjautuminen

Tämä sivusto havaitsee erilaisiin parametreihin kuten IP-osoitteeseen, laitteeseen ja evästeisiin perustuen, kuka olet, kun liikut eri sivujen ja palveluiden välillä sivustolla. Jos olet kirjautunut sisään sivustolle, sinut siis kirjataan automaattisesti sisään myös seuraavan kerran, kun käyt tällä sivustolla samalla päätelaitteella. Näin tapahtuu myös silloin, jos siirryt sivustolle meidän lähettämän sähköpostin sisältämän linkin kautta.

Analytiikkatyökalut

Käytämme useita analytiikkatyökaluja, kuten Google Analyticsia, joiden avulla keräämme statistiikkaa sivuston käytöstä kehittääksemme käyttäjäkokemustasi edelleen.

Tunteaksemme sivustomme kävijät, käytämme evästeitä luomaan demografisia ja käyttäjiin liittyviä statistiikkoja. Näin voimme personoida sisältöä ja palveluita, jotka palvelevat parhaiten sinun ja muiden käyttäjien tarpeita ja mielenkiinnon kohteita. Alla on listattuna ne tarkoitukset, joita varten evästeitä käytetään tällä sivustolla.

Kolmannen osapuolen evästeet

Tämä sivusto käyttää useita kolmannen osapuolen palveluita. Nämä palvelut käyttävät myös toisinaan evästeitä. Voit kieltää kolmannen osapuolen evästeiden käytön selaimessasi tämän linkin takaa:

https://www.youronlinechoices.com .

Muiden käyttötarkoitusten lisäksi kolmannen osapuolen evästeitä käytetään keräämään tietoa käynneistäsi tällä sivustolla. Käytämme evästeitä esimerkiksi kartoittaaksemme, mitä sivuja käytät ja paljonko aikaa vietät. Tähän käytämme Googlen kehittämää Google Analyticsia.

Voit kieltää Google Analyticsin evästeet täällä: https://Tools.Google.com/dlpage/gaoptout.

Uudelleenkohdennus

Tämä sivusto työskentelee myös yritysten kanssa parantaakseen verkkomainontaansa ja taatakseen, että näet vain itsellesi merkityksellisiä mainoksia. Tähän käytämme esimerkiksi Facebookia, Youtubea, Instagramia ja Googlea.

Tällä sivustolla on kolmannen osapuolen komponentteja, kuten Facebookin suosittelu- tai tykkäys -painikkeita. Nämä kolmannen osapuolen komponenttien omistajat, kuten Facebook ja Google, saavat teknistä tietoa selaimestasi, IP-osoitteestasi ja niistä sivuista, joita käytät tällä sivustolla ja muilla vastaavilla sivustoilla. Emme voi vaikuttaa kolmannen osapuolen komponenttien omistajien tapaan käsitellä dataa, joten näiden komponenttien käytön kautta kerätyn datan käsittelyyn liittyvät seikat ovat puhtaasti käyttäjän ja kolmannen osapuolen komponentin omistajan välisiä.

Tämä sivusto käyttää näitä komponentteja suoran yhteyden luomiseen sosiaalisen median tileihimme, ja siten varmistaakseen asiakkailleen helpon navigoinnin eri palveluiden välillä.

Käytettävyys

Tällä sivustolla on joitakin teknisiä evästeitä, joiden käyttö on tarpeen tiettyjen sivuston funktionaalisuuksien takaamiseksi. Nämä evästeet tallennetaan kirjautuessasi tälle sivustolle ja tallennetut evästeet pitävät tallessa mm. ostoskorisi ja suosikkituotelistasi sisällön.

Kuinka voin välttää evästeet?

Jollet halua käyttää evästeitä, voit joko blokata kaikkien evästeiden käytön, poistaa olemassa olevat evästeet koneeltasi tai vastaanottaa varoituksen, ennen kuin evästeitä tallennetaan.

Suosittelemme, että luet evästekäytäntömme huolella ennen kuin teet muutoksia laitteesi evästeasetuksiin sekä tutustut myös muiden verkkosivustojen evästekäytänteisiin.

Muutokset evästeasetuksiin voivat johtaa heikentyneeseen käyttäjäkokemukseen meidän ja muiden verkkosivustojen käytössä.

Mikäli et hyväksy evästeiden käyttöä, osa tämän sivuston ominaisuuksista ei välttämättä toimi.

Firefox

Poistaaksesi evästeet, siirry kohtaan Työkalut → Asetukset → Yksityisyys → ja poista yksittäisiä evästeitä tai koko evästehistoria.

Blokataksesi evästeet kokonaan, siirry kohtaan Työkalut → Asetukset → Yksityisyys → ja valitse alasvetovalikosta Historia-kohdan alta “Käytä mukautettuja asetuksia” → valitse “Käytä aina yksityistä selausmoodia” ja poista valinta “Hyväksy evästeet sivuilta”.

Internet Explorer

Poistaaksesi evästeet, siirry kohtaan Työkalut → Internet-asetukset → Yleiset → Poista → Evästeet → Poista.

Blokataksesi evästeet kokonaan Työkalut → Internet-asetukset → Yksityisyys → Liu’uta vedintä ylös asti. Näin blokkaat kaikki evästeet. → Valitse OK.

Google Chrome

Poistaaksesi evästeet, siirry Työkalu-kohtaan → Työkalut → Poista selaustiedot → Poista evästeet ja muut sivuston tiedot → Poista tiedot.

Blokataksesi kaikki evästeet, siirry Työkalu-kohtaan → Asetukset → Lisäasetukset → Sivuston asetukset → Evästeet → Estä kaikkien sivujen evästeet sekä Estä kolmannen osapuolen evästeet → OK.

Safari

Poistaaksesi evästeet, siirry Työkalu-kohtaan → Asetukset → Yksityisyys → Valitse “Näytä evästeet”. Täällä voit poistaa evästeitä yksittäisiltä sivustoilta tai poistaa kaikki evästeet.

Blokataksesi kaikki evästeet, siirry Työkalu-kohtaan → Asetukset → Yksityisyys → Valitse “Hyväksy evästeet” -kohdassa vaihtoehto “ei koskaan”.