Harjuvaellukset

Järjestämme Janakkalan komeissa harjumaastoissa keväästä syksyyn elämyksellisiä päivävaelluksia. 
Pitkä Harjuvaellus, Wanajan Metsän WäkiPitkä Harjuvaellus, Wanajan Metsän Wäki
Pitkä harjuvaellus on pituudeltaan 17,5 kilometriä. Lähdemme liikkeelle Kiipula Guest Housen edestä ja kuljemme harjumaastoa pitkin avopintaiselle Someronlähteelle. Tämä vanha uhrilähde on rauhoittava levähdyspaikka ja lähteen raikasta vettä voi huoletta maistella.
Someronlähde, Wanajan Metsän Wäki
Levähdyksen jälkeen suuntaamme kohden Hakolan Marjatilaa, jossa meitä odottaa herkullinen lähiruokalounas. Luomutilan pihassa voimme rapsutella lampaita ja ihailla maalaismaisemaa. Vietämme kiireettömän lounastauon ja tilan puodista voi ostaa tuliaisia kotiinkin.
Lounas Hakolan Marjatilalla, Pitkä HarjuvaellusJälkiruoka Hakolan Marjatilalla, Pitkä harjuvaellus, Wanajan Metsän Wäki
Ruokailun jälkeen suuntaamme takaisin Kiipulaan ja nousemme Matinvuorelle. Siellä sijaitsevalla Jussin laavulla rentoudumme äänimaljojen sointia kuunnellen ja maisemia ihaillen. Lopuksi siirrymme laavulta Kiipula Guest Housen saunaan ja altaille rentoutumaan.
Jussin laavu Kiipula, Wanajan Metsän Wäen harjuvaellus
Pitkän harjuvaelluksen vauhti on reipasta ja maasto vaihtelevaa korkeuserojen vuoksi. Syksyn 2024 Pitkä harjuvaellus tulee myyntiin 01.07.24.
Hämäläinen harjuvaellus on Pitkän harjuvaelluksen rauhallisempi ja hieman lyhyempi versio. Matkaa kertyy noin 13,5 kilometriä, emme käy Someronlähteellä vaan käännymme jo aikaisemmin lounaalle Hakolan Marjatilalle. Syksyn 2024 Hämäläinen harjuvaellus järjestetään lauantaina 24.08.24.
Järjestämme myös tilauksesta ryhmille harjuvaelluksia. Tällä hetkellä on kokonaan omalle ryhmälle varattavissa 04.09.24 järjestettävä Hämäläinen harjuvaellus. Lisätietoja info@rentoutuskauppa.fi.
Keskikesällä järjestämme Kesäillan vaelluksen lähteelle. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään perjantaina 12.07.24. Lähdemme Hakolan Marjatilan pihasta Janakkalan Tanttalasta ja nousemme harjuille. Kuljemme noin neljä kilometriä harjujonoa pitkin ikiaikaiselle Someronlähteelle. Tutustumme upeaan lähdealueeseen ja lähteiden mytologiaan. Vaellamme takaisin Hakolaan, jossa meitä odottaa herkullinen iltapala. Lopuksi nautimme äänimaljarentoutuksesta vadelmatarhassa idyllisessä maalaismiljöössä.
Tammi-helmikuussa järjestämme harjuilla myös villasukkavaelluksia. Nautimme rauhallisesta vaelluksesta polkuja pitkin villasukat jalassa, jolloin maadoitumme ja pääsemme kosketukseen myös talvisen luonnon kanssa. Näitä vaelluksia järjestämme myös tilauksesta.
Villasukkavaellus, Wanajan Metsän WäkiVillasukkavaellus, Wanajan Metsän Wäki